Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ

Όταν το πλήθος κινήθηκε εναντίον του Απόστολου Κακλαμάνη το περασμένο Σάββατο κατά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, δεν γνώριζε επακριβώς τις αποφάσεις της κυβέρνησης και τα νέα οικονομικά μέτρα. Εάν τα γνώριζε και μεταξύ αυτών που επιτέθηκαν φραστικά στον πρώην πρόεδρο της βουλής ήταν και δημόσιοι υπάλληλοι, οι αντιδράσεις θα ήταν σίγουρα πολύ χειρότερες.
Η φραστική επίθεση στον Απόστολο Κακλαμάνη δεν ήταν σίγουρα προσωπική. Ηταν, όμως, σίγουρα θεσμική και εξελίχθηκε και σε συμβολική διότι ο πρώην πρόεδρος της βουλής δεν είχε απλά θεσμικό ρόλο στη διακυβέρνηση Σημίτη που δεν μπορεί να μην έχει και αυτή ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, αλλά κατείχε πολιτειακό αξίωμα. Ηταν πρόεδρος της βουλής, άσχετα που αυτός προσωπικά δεν έλαβε καμία απόφαση που επηρέασε την οικονομία της χώρας και κατά γενική ομολογία άσκησε με μεγάλη επιτυχία τα καθήκοντά του.
Αν δε στη θέση του Απόστολου Κακλαμάνη το περασμένο Σάββατο ήταν κάποιος άλλος πολιτικός, οι αντιδράσεις θα ήταν χειρότερες. Τουλάχιστον ο πρώην πρόεδρος της βουλής πήγε στον εορτασμό της πρωτομαγιάς, διότι οι περισσότεροι εκ των συναδέλφων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας δεν τόλμησαν να κάνουν το ίδιο υπό το φόβο των αποδοκιμασιών και ίσως και χειρότερων αντιδράσεων του κόσμου.
Θυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα αποδοκιμάστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης σε ομιλία του στο Λονδίνο. Αυτός και αν υπεύθυνος για την κατάσταση της οικονομίας.
Αυτού του είδους οι αντιδράσεις δεν θα πρέπει να προκαλούν έκπληξη σε κανένα. Θα είναι συχνές από εδώ και πέρα, μιας και ο λαός είναι αγανακτισμένος και σαφέστατα αδικημένος και όταν μπορεί θα παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Θα βάλει κατά πολιτικών και μάλιστα θα βάλει κατά δικαίων και αδίκων όπως συνέβη με τον Απόστολο Κακλαμάνη. Ειδικά όσο δεν βλέπει τους υπεύθυνους να τιμωρούνται, οι αντιδράσεις θα οξυνθούν και φαίνεται ότι αυτό που συνέβη με τον πρώην πρόεδρο της βουλής μάλλον είναι μόνο η αρχή…

Δεν υπάρχουν σχόλια: