Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ ΟΕΟ;

Το θέμα της τρομοκρατίας είναι στην επικαιρότητα και τείνει να υπερκαλύψει ακόμη και την προσπάθεια οικονομικής διάσωσης της χώρας. Κάποιοι λεν μάλιστα ότι η αστυνομία κράταγε τις συλλήψεις για επικοινωνιακούς λόγους και ότι έχει και τις γιάφκες, αλλά θα τις δώσει στη δημοσιότητα όταν κριθεί ότι βολεύει επικοινωνιακά.
Υπερβολές θα πουν οι περισσότεροι και αν θέλετε συμφωνούμε. Μάλλον περί υπερβολών πρόκειται, αλλά επί του συγκεκριμένου, του θέματος της τρομοκρατίας, διότι η τακτική του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης είναι μια τακτική που έχει αποδώσει κατά το παρελθόν και έχει εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία.
Σκεφτόμαστε τώρα πια που όλα έχουν περάσει, τον πανικό που είχε προκληθεί στην κοινή γνώμη το περασμένο φθινόπωρο με την περίπτωση της νέας γρίπης, η οποία αποδείχθηκε φούσκα. Κανείς δεν τη θυμάται, κανείς δεν ασχολείται μαζί της και κανείς τώρα πια δεν νοσεί από αυτή. Πως έγινε αυτό θα αναρωτηθεί κάποιος τη στιγμή που στην Ελλάδα και παγκοσμίως το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού δεν έχει εμβολιαστεί και όχι μόνο αυτό, τη στιγμή που παγκοσμίως οι θάνατοι από την κοινή γρίπη είναι πολύ περισσότεροι από της νέας γρίπης.
Αυτό τελικά ήταν μια επικοινωνιακή φούσκα, ένα στημένο θέμα από τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες με τη βοήθεια ορισμένων κυβερνήσεων και ΜΜΕ. Αυτό ήταν ένα επικοινωνιακό τέχνασμα που ανάγκασε κυβερνήσεις και απλούς ανθρώπους να αγοράσουν φάρμακα και εμβόλια μπροστά στον πανικό που εσκεμμένα διοχετεύτηκε και για τον οποίο τα ΜΜΕ έχουν τεράστια ευθύνη. Μόνο από τα εκατομμύρια ευρώ που ξόδεψε η χώρα μας για να αγοράσει εμβόλια τα οποία έμειναν αδιάθετα, μπορεί κάποιος να καταλάβει το πάρτι κερδοσκοπίας που έγινε και το οποίο είναι πολύ μεγαλύτερο από το πάρτι των κερδοσκόπων με την ελληνική οικονομία και τα spread. Η γρίπη που περιμέναμε δεν ήρθε ποτέ, αλλά οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες πλούτισαν. Ο καθείς αντιλαμβάνεται το παιχνίδι που παίχθηκε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: