Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟΝ ΓΛΕΖΟ...

Το σύμβολο του αγώνα της Ελλάδας στη γερμανική κατοχή, τον άνθρωπο που κατέβασε τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη, χτύπησαν οι ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις, 69 χρόνια μετά από εκείνη την ηρωική του πράξη. Ο Μανόλης Γλέζος δέχθηκε την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2009 επίθεση από την αστυνομία (ψεκάστηκε με χημικά) την ώρα των επεισοδίων στο Σύνταγμα.Πιθανώς δεν τον ήξεραν, πιθανώς δεν κατάλαβαν για ποιον πρόκειται, όπως είχε συμβεί παλαιότερα με τον Δημήτρη Παπαχρήστου, τον εκφωνητή του Πολυτεχνείου.
Λίγη ώρα νωρίτερα, είχε χτυπηθεί ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος από άγνωστους, ενώ για μία ακόμη φορά οι κουκουλοφόροι και οι γνωστοί προβοκάτορες έκαναν την εμφάνισή τους στην πορεία διαμαρτυρίας του εργατικού κινήματος στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται μόνο για ορισμένα από αυτά που συνέβησαν την πρώτη ημέρα διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα. Η εξέγερση και η αναταραχή για την οποία γράφαμε ξεκίνησε και αυτά που -δυστυχώς θα συμβούν- δεν θα έχουν προηγούμενο, αλλά αυτή η ημέρα ήταν η ημέρα που χτύπησαν τον Γλέζο. Ετσι θα μείνει στην ιστορία, έτσι θα τη θυμόμαστε.
Η κοινωνική αναταραχή πάντως, θα κορυφωθεί. Από τη μία θα είναι ο λαός που θα μάχεται για τα δικαιώματα του και την ίδια του την επιβίωση, από την άλλη θα είναι οι μόνιμοι προβοκάτορες και από την άλλη τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που φέρνουν ήδη ασφυξία στην αγορά και τις ζωές του κόσμου. Όλα αυτά θα δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που θα οδηγήσει την Αθήνα και όλη τη χώρα σε πρωτόγνωρες καταστάσεις που δεν θα έχουν τελειωμό. Καταστάσεις που μαζί με τη φτώχεια και την ανέχεια που έρχεται με τα νέα μέτρα, θα γυρίσουν δυστυχώς τη χώρα χρόνια πίσω και πλέον θα ομιλούμε για μια άλλη Ελλάδα. Για την Ελλάδα που πνίγηκε στη μεγάλη ιδέα των Ολυμπιακών Αγώνων, την Ελλάδα που οι κυβερνώντες της τα τελευταία χρόνια εγκατέλειψαν στην τύχη της, την Ελλάδα που δίνει νέους αγώνες για πράγματα που είχε χυθεί αίμα και πριν από 100 χρόνια. Θυμίζουμε ότι στις 6 Μαρτίου 2010 είναι η επέτειος της αγροτικής εξέγερσης του Κιλερέρ το 1910…

Δεν υπάρχουν σχόλια: