Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΖΩΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΟΥΝ

Οι αντιδράσεις για τα νέα μέτρα μόλις ξεκίνησαν και αναμένεται να κορυφωθούν. Είναι σίγουρο ότι θα οδηγηθούμε σε ένα είδος εξέγερσης εναντίον των άδικων για τους εργαζόμενους μέτρων. Ένα είδος εξέγερσης που θα προκαλέσουν οι μονίμως αδικημένοι, αυτοί που πάντα πληρώνουν και ποτέ δεν διευκολύνονται, αυτοί που είναι συνεπείς με τα κράτος.
Οι αντιδράσεις θα είναι ένα είδος εξέγερσης εκείνων που δούλεψαν μια ζωή για να χαθούν όλα στο τέλος. Εκείνων που ξεκινούν τη ζωή τους και κάνουν όνειρα. Εκείνων που δεν θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, καθώς το δικαίωμα αυτό τους στερείται λόγω της κακής διαχείρισης, αλλά και της αδυναμίας και της ανικανότητας κάποιων αιρετών να κυβερνήσουν τον τόπο. Η εξέγερση θα στραφεί εναντίον τους, αλλά και εναντίον αυτών που δεν πληρώνουν φόρους, δεν είναι συνεπείς, αλλά πάντοτε διευκολύνονται.
Τα νέα επαχθή μέτρα της κυβέρνησης τίθενται άμεσα σε ισχύ. Μπορεί και να πετύχουν, μπορεί και όχι και να απαιτηθούν και νέα μέτρα. Το ζητούμενο, όμως, πέραν της επιτυχίας των μέτρων θα πρέπει να είναι ο άνθρωπος και η ζωή του. Τα σπίτια που θα κλείσουν, τα όνειρα που θα γκρεμιστούν. Οι ζωές που δεν θα ξεκινήσουν, τα παιδιά που δεν θα έρθουν στον κόσμο, που δεν θα μορφωθούν.
Αυτά είναι τα κρίσιμα και τα σημαντικά ζητήματα και αυτά είναι τα επικίνδυνα, διότι κανενός η ζωή δεν θα γυρίσει πίσω όταν η Ελλάδα βγει από την κρίση σε μερικά χρόνια. Αυτό είναι το πιο κρίσιμο σημείο, ο άνθρωπος και η ζωή του, διότι δίχως αυτόν, ούτε τα μέτρα θα πετύχουν, ούτε η χώρα θα βγει ποτέ πραγματικά από την κρίση, στην οποία κάποιοι την έβαλαν και δυστυχώς δεν πληρώνουν για αυτό. Οι ζωές και τα όνειρα που θα γκρεμιστούν είναι τελικά η πραγματική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: