Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Οι «γνωστοί» προβοκάτορες χτύπησαν και πάλι και μάλιστα αυτή τη φορά όχι μόνο έκαναν επίδειξη δύναμης, αλλά επέλεξαν και να προχωρήσουν σε ένα πολλαπλών συμβολισμών χτύπημα. Μιλάμε, βεβαίως, για τον εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε έξω από τη βουλή το περασμένο Σάββατο το βράδυ, σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας και της Ελλάδας.
Ο τόπος που επελέγη για να τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν ήταν τυχαίος. Το χτύπημα ήταν απολύτως συμβολικό και προβοκατόρικο και περί αυτού, περί της προβοκάτσιας δηλαδή, δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία, όπως όχι μόνο εμείς, αλλά το σύνολο των πολιτών δεν έχουν την παραμικρή αμφιβολία περί αυτής και περί του ότι ήταν προβοκατόρικα όλα τα προηγούμενα τρομοκρατικά χτυπήματα που έχουν κάνει αυτές οι νέου τύπου τρομοκρατικές οργανώσεις.
Το ότι πρόκειται για προβοκάτσια ήταν και πάλι εμφανές και το ζητούμενο της όλης ιστορίας, είναι ποιους και για ποιους σκοπούς εξυπηρετεί ένα τέτοιο χτύπημα στη βουλή των Ελλήνων. Μήπως ο συμβολισμός του είναι απολύτως ξεκάθαρος; Μήπως στόχος των προβοκατόρων είναι πράγματι αυτό που συμβολίζει η βουλή, δηλαδή, η δημοκρατία;
Παρ’ ότι δεν είναι σίγουρο ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, η ελληνική ιστορία είχε πολλά τέτοια επεισόδια κατά το παρελθόν. Είχε και άλλες τέτοιες παρόμοιες περιπτώσεις προβοκατόρικων χτυπημάτων με στόχο και σκοπό την κατάλυση της δημοκρατίας. Υποθέσεις και χτυπήματα που τελικά είχαν πίσω τους προβοκάτορες που εξυπηρετούσαν «περίεργα» και «μυστικά» συμφέροντα.
Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για κάτι ανάλογο. Δεν ξέρουμε ακόμη ποιον και τι εξυπηρετούν όλα αυτά και σίγουρα δεν ξέρουμε και ποιος το έκανε, αν και μερικές φορές η φυσική αυτουργία δεν εξηγεί και την ηθική αυτουργία. Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι τα σενάρια αποστεθαροποίησης στην Ελλάδα εν όψει και κρίσιμων εθνικών θεμάτων που εκκρεμούν και επιζητούν λύσεις καλά κρατούν. Κάποια ξένα ΜΜΕ τα συνέδεσαν όλα αυτά και με την κατάσταση στην οικονομία και πιθανώς να μην έχουν άδικο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: