Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΛΑΣΦΗΜΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΔΥΚ

Τον τελευταίο καιρό κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για την Κύπρο με τίτλο «Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή». Συγγραφέας του, Ελληνας δικηγόρος που παρουσιάζει τους Έλληνες στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ ως φονιάδες, πρεζόνια, βιαστές και κλέφτες.
Με αφορμή την έκδοσή του βιβλίου και λόγω του ότι η στήλη αυτή ασχολείται και θα συνεχίσει να το κάνει με το δίκαιο αγώνα για την ελευθερία της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής, λάβαμε ηλεκτρονικά μηνύματα διαμαρτυρίας για το θέμα αυτό.
Σεβόμαστε την άποψή καθενός, ακόμη και του συγγραφέα του βιβλίου, παρ΄ ότι διαφωνούμε καθέτως για το ότι οι Ελληνες στρατιώτες ήταν φονιάδες, πρεζόνια, βιαστές και κλέφτες. Ενα από τα ηλεκτρονικά μηνύματα περιείχε και την ανακοίνωση-απάντηση για το βιβλίο του συνδέσμου «Για τα ανθρώπινα δικαιώματα οικογενειών αγνοουμένων και πεσόντων κυπριακής τραγωδίας 1974», την οποία υπογράφει η πρόεδρός του Μαίρη Κουρούπη, σύζυγος του αγνοούμενου Ελλαδίτη αντισυνταγματάρχη Παύλου Κουρούπη. Ο Παύλος Κουρούπης ήταν διοικητής του ηρωικού 251 Τάγματος Πεζικού της Κερύνειας, το οποίο με πεπαλαιωμένα όπλα και δύναμη μόλις 686 ανδρών και παρά την προδοσία της χούντας, αντιμετώπισε και καθήλωσε επί τρία εικοσιτετράωρα (!) τα τουρκικά στρατεύματα με δύναμη περισσότερους από 5.000 άνδρες, με πυροβολικό και τανκς και υποστήριξη από αεροπορία και πεζικό.
Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση: «Την ώρα που ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο καλεί την Τουρκία να δώσει στοιχεία για το πώς εξαφανίστηκαν αιχμάλωτοι και αγνοούμενοι που βρίσκονταν στα χέρια του τουρκικού στρατού και επισημαίνει ότι η Τουρκία πρέπει να συμμορφωθεί επειγόντως με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπη για να μη βρεθεί ένοχη.
Έρχεται ο κος Β. Γκουρογιάννης (σ.σ. συγραφφέας του βιβλίου) να δώσει πανηγυρικά άλλοθι στους Τούρκους εγκληματίες αιχμαλώτων πολέμου, αλλά και αμάχων, παιδιών γυναικών και γερόντων, σπιλώνοντας τους άνδρες της ΕΛΔΥΚ με τα όσα γράφει στο κατευθυνόμενο μυθιστόρημα του.
Ο Σύλλογος μας μετά την τροπή που πήρε η ακύρωση της παρουσίασης του λιβελογραφήματος και οι βολές που δέχτηκε η Πρόεδρος μας κ. Μαίρη Κουρούπη, λέμε ότι είμαστε εδώ για να περιφρουρήσουμε την τιμή των παλικαριών μας που συνειδητά αντιμετώπισαν τον Τούρκο εισβολέα και έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία της Κύπρου το καλοκαίρι του 1974.
Επισημαίνουμε ότι το βιβλίο παρουσιάστηκε στην Λευκωσία και την Λεμεσό χωρίς την παραμικρή αντίδραση…Όπως αποδεικνύεται γι άλλη μια φορά, είναι στη μοίρα των Ελλήνων όλες οι μεγάλες σελίδες της Ιστορίας μας να έχουν έναν Εφιάλτη, έναν Πήλιο Γούση …»

Δεν υπάρχουν σχόλια: