Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ...ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ

Εξαρση των κρουσμάτων της νέας γρίπης παρατηρείται και στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό. Τα κρούσματα, όπως προβλέπουν οι ειδικοί, θα έχουν διαρκώς αυξανόμενο ρυθμό λόγω χειμώνα και η κατάσταση που επικρατεί και στη χώρα μας, έχει χαρακτηριστεί ως κατάσταση πανδημίας.
Πρόκειται βεβαίως, για μια κατάσταση η οποία θα αρχίσει από κάποιο σημείο και μετά να εκτονώνεται και το ερώτημα είναι έως τότε τι γίνεται. Διότι πέραν των γενικών οδηγιών προφύλαξης και ειδικώς καθαριότητας που προτείνουν οι ειδικοί και που ο καθένας προσωπικά πρέπει να λαμβάνει, υπάρχει ένα τεράστιο θέμα με το εμβόλιο. Πρέπει ή όχι να εμβολιαστεί ο πληθυσμός; Εχει δοκιμαστεί επαρκώς ή όχι το νέο εμβόλιο και μήπως, όπως λένε και οι πιο ακραίες απόψεις, είναι ένα κατασκεύασμα για τον πλουτισμό των φαρμακευτικών εταιρειών και υπάρχει αδιαφορία για τις παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσει; Είναι δυνατόν πολλοί επιστήμονες να προτρέπουν τον κόσμο να εμβολιαστεί γνωρίζοντας ότι εμβόλιο έχει παρενέργειες ή μήπως και αυτοί δεν τα γνωρίζουν όλα περί αυτού, διότι δεν έχει δοκιμαστεί επαρκώς μιας και δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος για να γίνει αυτό; Φαντάζομαι πως ουδείς έχει καταλήξει στα σίγουρα για το αν πρέπει να εμβολιαστεί ή όχι και τα πιο σοβαρά μάλλον έπονται. Τούτο διότι, σιγά, σιγά έχουν αρχίσει να καταγράφονται διεθνώς οι πρώτες παρενέργειες του νέου εμβολίου και πλέον φαίνεται και αμφισβήτηση περί αυτών και το ότι οφείλονται στο εμβόλιο της νέας γρίπης να μην υπάρχει. Σαν να μην έφταναν τα κρούσματα παρενεργειών, ειδικά σε Καναδά και Σουηδία, έρχεται στην Ελλάδα και η εθνική επιτροπή εμβολιασμών να προτείνει την ακύρωση παραγγελίας δύο εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου για τη νέα γρίπη που παρασκευάζει η εταιρεία SanofiΡasteur.
Γίνεται νομίζουμε προφανές μετά απ’ όλα αυτά –χωρίς ακόμη να είναι εύκολο να καταλήξει κάποιος σε ασφαλές συμπέρασμα- πως κάτι δεν παει καλά και πως ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά και να διαβεβαιώσει ότι το νέο εμβόλιο είναι ακίνδυνο. Είναι πια προφανές πως κάτι συμβαίνει και στο βασίλειο της Δανιμαρκίας και με το νέο εμβόλιο της γρίπης και ότι υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης, με μοναδικά θύματα ωια μία ακόμη φορά τους πολίτες. Όταν θα πεθάνουν μερικοί και θα υποστούν και τις συνέπειες των παρενεργειών άλλοι τόσοι, θα είναι για όλους αργά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: