Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

"ΧΡΕΩΣΑΝ" ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, "ΧΡΕΩΝΟΥΝ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες, το πάρτι των πολυεθνικών και των μεγάλων συμφερόντων που καταχρέωσαν τους Ελληνες και που ουδείς μπορεί να προβλέψει για πόσα ακόμη χρόνια θα πληρώνουν. Ένα πάρτι που φιλοξενήθηκε στη χώρα που γέννησε τον Ολυμπισμό, όχι για να τιμηθεί η χώρα, αλλά για να πουληθεί το C4I για το οποίο έχει επιληφθεί πλέον η δικαιοσύνη και η υπόλοιπη πραμάτεια των πολυεθνικών.
Εκ των ηγητόρων της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας ήταν και η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004». Αφού και αυτή συνέβαλλε τα μέγιστα στη διοργάνωση του πάρτι που καταχρέωσε τους Ελληνες, τώρα…χρεώνει και τους εργαζομένους στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», έναν από τους πλέον ιστορικούς τίτλους στη χώρα και το ραδιοφωνικό σταθμό «City». Τόσο η εφημερίδα, όσο και ο ραδιοφωνικός σταθμός κλείνουν και περί τους 500 εργαζόμενους μένουν στο δρόμο, προκαλώντας μείζον εργασιακό και κοινωνικό πρόβλημα, με μεγάλο κίνδυνο να λειτουργήσει η ιστορία αυτή ως ντόμινο.
Προσφάτως επιχειρήθηκε να κλείσει μία ακόμη εφημερίδα, το «Derby», με ανάλογες μεθόδους, αλλά εκεί οι εργαζόμενοι αντιστάθηκαν και έδωσαν μια ελπιδοφόρα απάντηση και προοπτική. Πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και κατάφεραν να κρατήσουν ανοιχτή και ζωντανή την εφημερίδα, όπως με ανάλογο τρόπο είχαν κάνει και οι εργαζόμενοι στην «Ωρα για Σπορ» και έδειξαν (οι εργαζόμενοι και των δύο εφημερίδων) πως μπορούν να υπάρξουν ακόμη ισχυρές αντιστάσεις στην εργοδοτική αυθαιρεσία και αναλγησία.
Το ίδιο μπορεί και πρέπει να γίνει και με την περίπτωση του «Ελεύθερου Τύπου» και του «City», αλλά σε κάθε περίπτωση το θέμα είναι βαθύτερο και είναι βαθύτερο, διότι όλα αυτά συμβαίνουν υπό την ανοχή του κράτους που παρακολουθεί χωρίς να αντιδρά και να παρεμβαίνει. Ένα κράτος που περιορίζεται στο να εκφράζει τη λύπη του, όπως ακριβώς παρακολουθούσε και τις υπερβολικές σπατάλες την περίοδο της προετοιμασίας και της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων και όπως παρακολουθούσε και αποδέχθηκε και την αγορά του C41. Ας ελπίσουμε ότι μετά και το ισχυρό αυτό σοκ του «Ελεύθερου Τύπου» αυτοί που πρέπει θα ξυπνήσουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: