Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

ΕΞΟΧΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ Η ΑΠΟΧΗ

Στο χθεσινό μας σημείωμα γράφαμε για το ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας που έστειλαν στο πολιτικό μας σύστημα περίπου οι μισοί ψηφοφόροι, περίπου 4 εκατομμύρια άνθρωποι, οι οποίο επέλεξαν να μην πάνε στις κάλπες. Το αν πήγαν στις παραλίες ή όχι έχει πολύ μικρή σημασία, καθώς το ζητούμενο ήταν να πάνε στις κάλπες και αυτοί δεν πήγαν, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στο παλαιοκομματικό μας σύστημα και κυρίως στο δικομματισμό.
Η διαμαρτυρία αυτή των 4 εκατομμυρίων ανθρώπων απέναντι στο πολιτικό σύστημα, θα πρέπει να γίνει δεκτή με τον ανάλογο σεβασμό και να μελετηθεί με τη δέουσα προσοχή από τα επιτελεία των κομμάτων και τους αναλυτές και κυρίας, θα πρέπει να γίνει δεκτή ως ένα εξόχως πολιτικό μήνυμα και μια πολιτική στάση. Διότι αυτοί οι τόσοι πολλοί για πρώτη φορά στην ιστορία στην Ελλάδα που δεν πήγαν στις κάλπες επέλεξαν να τηρήσουν μια εξόχως πολιτική στάση και να στείλουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα, λέγοντας ξεκάθαρα «δεν μας εκφράζετε».
Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ούτε βολεμένοι, ούτε αδιάφοροι για τα πολιτικά πράγματα στη χώρα. Το αντίθετο θα λέγαμε. Επέλεξαν να απόσχουν και να δείξουν δια της αποχής τους αυτής την απέχθειά τους συνολικά και ιδιαιτέρως στα δύο μεγάλα κόμματα που είναι και τα κόμματα εξουσίας και τα οποία εναλλάσσονται στην κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια, άρα φέρουν και την όποια ευθύνη τους αναλογεί για την κατάσταση της χώρας.
Παρ΄ ότι χρειάζεται μεγάλη ανάλυση και μεγάλη κουβέντα η αποχή και κυρίως η διαπίστωση για την προέλευση αυτών που απείχαν, σε ποια κόμματα ανήκουν και σε ποιο ποσοστό, φανταζόμαστε ότι η μεγάλη, η συντριπτική πλειοψηφία τους, προέρχεται από τα δύο μεγάλα κόμματα, τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και πολύ λιγότερο από τα μικρότερα κόμματα. Επομένως, ιδού πεδίον δόξης λαμπρό για τα πολιτικά κόμματα και ιδίως για τον δικομματισμό προκειμένου να καταφέρουν να πείσουν όλους αυτούς απείχαν να επιστρέψουν στις κάλπες, μετά το ιστορικό για τη χώρα μας ρεκόρ αποχής που κατεγράφη σε αυτές τις ευρωεκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: