Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ "ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ" ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Με τη γρίπη των χοίρων να κάνει… πρεμιέρα και στην Ελλάδα, αφού εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα, ολοκληρώθηκε η φιλόδοξη παράγωγή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ για το μεγαλύτερο Ελληνα, σύμφωνα με την κρίση αυτών που έλαβαν μέρος στη σχετική ψηφοφορία. Στην ψηφοφορία αυτή λοιπόν, κορυφαίος Ελληνας αναδείχθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος, ο οποίος ψηφίστηκε από το σύνολο των συμμετεχόντων.
Πίσω του, βρέθηκαν ο γιατρός-επιστήμονας, ο άνθρωπος που έφαγε τα χρόνια του στην έρευνα και το εργαστήριο και έσωσε, αλλά και εξακολουθεί να σώζει ζωές με το «τεστ παπ»Γεώργιος Παπανικολάου, ο αρχιστράτηγος της ελληνικής επανάστασης και εκ των πλέον ανοιχτών μυαλών της ιστορίας Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και πέραν των πολιτικών προσωπικοτήτων (Καποδίστριας, Βενιζέλος, Καραμανλής) πίσω από τον Αλέξανδρο βρέθηκαν οι μεγάλοι φιλόσοφοι της αρχαιότητας ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας, ο δάσκαλος του Αλέξανδρου Αριστοτέλης και ο Περικλής.
Καταρχήν πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι πρόκειται απλά και μόνο για μια τηλεοπτική εκπομπή και μια παράγωγή που ήταν μεν εξαιρετική, αλλά ήταν απλά μια τηλεοπτική παράγωγή. Παρ΄ ότι η λαϊκή βούληση, συστατικό της δημοκρατίας και του πολιτεύματός μας, είναι υπεράνω όλων και γίνεται απολύτως σεβαστή, η …νίκη του Αλέξανδρου θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο για εθνικούς λόγους και το πρόβλημα που υπάρχει τα τελευταία χρόνια με τα Σκόπια, κυρίως όσο αφορά στην ονομασία, αλλά και στην προσπάθεια καπηλείας από μέρους των γειτόνων ακόμη και του ιδίου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Διαφορετικά, ουδείς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει μεγαλύτερο τον Αλέξανδρο από τους αρχαίους φιλοσόφους που δίδαξαν πολιτισμό και δημοκρατία, σε μια περίοδο που υπήρχαν μεν δούλοι και που οι γυναίκες δεν είχαν δικαίωμα ψήφου, αλλά που οι ιδέες τους παραμένουν ζωντανές ακόμη και σήμερα. Ο πολιτισμός εκείνος χιλιάδες έτη πριν, είναι ένα από τους βασικούς λόγους της διεθνούς φήμης, αλλά και του σεβασμού που απολαμβάνει ακόμη η χώρα μας και όχι οι επιθετικοί πόλεμοι του Αλέξανδρου, έστω και αν έγιναν όπως θέλει να λεει η ιστορία για να εκπολιτίσουν.
Πολύ πιο ενδιαφέροντες νομίζουμε ότι βρίσκει η ιστορία τους πολέμους για τη λευτεριά των εδαφών που σήμερα αποτελούν το ελληνικό κράτος που έδωσε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και σαφέστατα πολύ ενδιαφέροντες θα πρέπει να βρίσκει η ιστορία τους πολέμους που έδινε καθημερινά στο εργαστήριο κάνοντας την έρευνά του ο Γεώργιος Παπανικολάου, οι ανακαλύψεις του οποίου εξακολουθούν να σώζουν ζωές.

2 σχόλια:

Μάρκος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μάρκος είπε...

Καλημέρα Σωτήρη, συμφωνώ με όσα λες ειδικά για τους φιλοσόφους. Εγώ πάντως ψήφισα Κολοκοτρώνη, γιατί είναι ένας ήρωας με τον οποίο μπορούν να ταυτιστούν οι περισσότεροι έλληνες σήμερα. Άλλωστε πιστεύω ότι δεν έχουμε αρκετές γνώσεις ώστε να έχουμε πλήρη άποψη για τις προσωπικότητες ανδρών που έζησαν τόσους αιώνες πριν, και που πιθανόν η εικόνα τους να είναι εξωραϊσμένη.
Για τον Αλέξανδρο τα είπες σωστά. Ελπίζω μόνο να μην φτάσουμε να κάνουμε ότι έκαναν πριν χρόνια οι Τούρκοι γείτονές μας, που σε μια ψηφοφορία για καλύτερο τραγουδιστή, καλύτερο ηθοποιό, καλύτερο επιστήμονα κ. ο. κ, ψήφισαν σε όλες τις κατηγορίες τον...Κεμάλ Ατατούρκ!