Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

ΝΑ' ΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Πέρασαν μέρες, άλλαξε ο χρόνος, άλλαξε ο υπουργός, αλλά η αντιλαϊκή πολιτική και η πρόθεση κατάργησης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων παραμένει. Η κυβέρνηση… μυαλό δεν έβαλε και επιμένει και οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν και πάλι στους δρόμους σήμερα, εκεί όπου τελικά θα επιτευχθούν οι νίκες του λαϊκού κινήματος.
Να΄ μαστε πάλι εδώ λοιπόν, σε ένα σκηνικό γνώριμο. Γενική απεργία (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΜΜΕ) σήμερα με στόχο έναν και μόνο, την απόσυρση των αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων, τα οποία προτίθεται να εξαγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός την Παρασκευή στη βουλή.
Πρόκειται για μια τακτική, τα σχεδιαζόμενα μέτρα της κυβέρνησης, που όπως σημείωναν στην ανακοίνωσή τους τα συνδικαλιστικά σωματεία των κλάδων των οποίων πρόκειται να ενοποιηθούν τα ταμεία: «Προσπαθεί με τη μέθοδο του «διαίρει και βασίλευε» να πυροδοτήσει κοινωνικές έριδες χωρίς να επιλύει τα προβλήματα και να εντυπωσιάσει πρόσκαιρα προκαλώντας περισσότερα προβλήματα, τα οποία νομοτελειακά θα οδηγήσουν το ασφαλιστικό σε αδιέξοδο».
Η κατεύθυνση που ακολουθείται είναι σαφής, έστω αν και τη θέση του κ. Μαγγίνα πήρε η καθ΄ όλα συμπαθής κυρία Πετραλιά. Επίθεση στα λαϊκά στρώματα, κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και ενοποίηση ταμείων που σημαίνει ότι και τα υγιή θα καταστούν προβληματικά με μαθηματική ακρίβεια.
Για αυτό λοιπόν, σήμερα θα ξανασυναντηθούμε στους δρόμους, με τους αγώνες και την πάλη. Σήμερα θα ξαναδώσουμε ηχηρό παρών και απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια. Σήμερα οι εργαζόμενοι καλούνται να πετύχουν μια ακόμη νίκη. Σήμερα να’ μαστε και πάλι όλοι στους δρόμους…
(άρθρο από το GOAL NEWS)

Δεν υπάρχουν σχόλια: