Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

ΑΓΩΓΗ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ

Εδώ και μερικά χρόνια έχει ξεκινήσει μια πρωτοφανής βιομηχανία αγωγών κατά των δημοσιογράφων, με σκοπό τη χειραγώγηση, τον εκφοβισμό και τη φίμωση του Τύπου. Ενας νόμος προηγουμένων κυβερνήσεων έδωσε το δικαίωμα σε πολλούς να απειλούν και να μοιράζουν αγωγές αντί μηνύσεων σε περίπτωση που θίγονταν, με τις οποίες πέραν του ότι φίμωναν τις ελεύθερες και ανεξάρτητες δημοσιογραφικές φωνές, ζητούσαν και ζητάνε και υπέρογκα ποσά από εργαζομένους που στις περισσότερες των περιπτώσεων πρέπει δουλεύουν και στην άλλη τους ζωή για να κερδίσουν τα χρήματα αυτά.
Τελευταίο παράδειγμα δύο αδέρφια στο Ηράκλειο της Κρήτης, οι Φανούρης και Εμμανουήλ Βατσινάς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΦΗ αντίστοιχα. Οι δύο αυτοί παράγοντες κατέθεσαν αγωγή κατά του δημοσιογράφου Μανώλη Δανδουλάκη, ζητώντας αποζημίωση 500.000 ευρώ ο καθένας, δηλαδή 1 εκατ. ευρώ συνολικά!
Ο λόγος που κατατέθηκε η αγωγή είναι πως σε εκπομπή που παρουσιάζει ο συνάδελφος σε τηλεοπτικό σταθμό, πέραν της κρητικής που τους είχε ασκήσει επανειλημμένα, ένας από τους καλεσμένους του, ο πρώην γενικός αρχηγός του ΟΦΗ Σήφης Κορωνάκης, είχε προβεί σε καταγγελίες και είχε αμφισβητήσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της κρητικής ΠΑΕ. Για το λόγο αυτό οι αδερφοί Βατσινά κατέθεσαν αγωγή κατά του Μανώλη Δανδουλάκη, αλλά δεν έκαναν το ίδιο σε τόσα άλλα ΜΜΕ που κατά το παρελθόν έχουν πολλές φορές αμφισβητήσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΟΦΗ.
Είναι προφανές πως ο στόχος είναι ο εκφοβισμός και η φίμωση της ανεξάρτητης φωνής του Μανώλη Δανδουλάκη. Είναι προφανές πως στόχος είναι η χειραγώγηση του συναδέλφου, ο οποίος, όπως θα έκανε ο κάθε σοβαρός και σεβόμενος τον εαυτό του δημοσιογράφος ασκεί κριτική και ενοχλεί. Εχουν, όμως, γνώση οι φύλακες και για αυτό το θέμα…
(άρθρο στο GOAL NEWS)

2 σχόλια:

noname είπε...

sothrh moy eisai yperoxos

noname είπε...

SYNTROFE sothrh mas mh lygizeis... eimaste mazi soy.. kai sto pezodromio kai sto ergostasio kai sta panepisthmia to orama soy to akoloythoyme. OI agones soy mas kathodhgoyn .