Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2007

ΤΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ;

«Με οδηγό τους το φως αστέρος ον είδον εν τη Ανατολή», αναφέρεται στα ιερά βιβλία για το άστρο της Βηθλεέμ, ένα φαινόμενο που περισσότερα από 2000 χρόνια μετά την εμφάνισή του οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να εξηγήσουν ακόμη επακριβώς την προέλευσή του.
Οι αστρονόμοι αναζητούν εδώ και αιώνες την εξήγηση του φαινομένου, σε συνδυασμό με κάποια από τα αστρονομικά φαινόμενα, που είχαν παρατηρηθεί την εποχή της Γέννησης του Χριστού, η οποία όπως έχει αποδειχθεί από την επιστημονική έρευνα δεν έλαβε χώρα ως ιστορικό γεγονός το έτος μηδέν, αλλά από τέσσερα έως επτά χρόνια πριν, από το -4 έως το -7 , δηλαδή.
Οι θεωρίες που έχουν διατυπωθεί έως τώρα για την ύπαρξη του φαινόμενου είναι πολλές και η πλειοψηφία των αστρονόμων καταλήγει στο ότι το αστέρι της Βηθλεέμ ήταν πιθανότατα μια τριπλή ή τετραπλή σύνοδος πλανητών. Κάποιοι επιστήμονες υποστηρίζουν πως επρόκειτο για κάποιον κομήτη ή κάποιον καινοφανή αστέρα.
Το ερώτημα, όμως, παραμένει: Υπήρξε το Αστρο της Βηθλεέμ ή απλώς προστέθηκε εκ των υστέρων στο όλο σκηνικό της Γέννησης του Ιησού για να προσδώσει μια μεγαλοπρέπεια; Ήταν ένα ουράνιο φυσικό φαινόμενο ή κάτι που επινοήθηκε αργότερα και παραμένει έως τις ημέρες μας ως ένας πολύ ωραίος θρύλος, που με την παρουσία και των τριών μάγων οδηγεί σε ένα παραμυθένιο κόσμο; Η απάντηση δεν έχει δοθεί ακόμη και ουδείς γνωρίζει αν κάποτε θα δοθεί…
(Αρθρο από το GOAL NEWS)

Δεν υπάρχουν σχόλια: