Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2007

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Την περασμένη Παρασκευή πέντε Πακιστανοί δέχθηκαν επίθεση στο σπίτι που διαμένουν στο Αιγάλεω και μαζί με αυτούς χτυπήθηκαν και κάποιοι γείτονες ομοεθνείς τους που πήγαν να τους βοηθήσουν. Για να επιληφθεί του περιστατικού κλήθηκε η αστυνομία, η οποία αφού έφθασε με καθυστέρηση μιας ώρας, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ζητήσει τα χαρτιά των Πακιστανών για να διαπιστώσει αν βρίσκονται νόμιμα στην χώρα μας!
Το ότι αυτοί οι άνθρωποι χτυπήθηκαν και παρ’ ολίγο να δολοφονηθούν και από ποιον ή ποιους χτυπήθηκαν πέρασε, βεβαίως, σε δεύτερη μοίρα επειδή είναι Πακιστανοί. Οι διωκτικές αρχές της χώρας που φυλακίζει παιδιά με ένα γραμμάριο χασίς και αφήνει ελεύθερους τους εμπόρους ναρκωτικών έκαναν και πάλι τα θαύμα τους και έδειξαν τη λανθασμένη κατεύθυνση που υπάρχει.
Αμφιβάλλει κανείς ότι στην ελληνική κοινωνία υπάρχουν ακόμη ψήγματα ρατσισμού και συμπεριφορές ανάλογες; Όχι μόνο υπάρχουν, αλλά και συντηρούνται, ακόμη και από εν βουλή κόμματα και κοινοβουλευτικούς άνδρες…
Αν στη θέση των Πακιστανών ήταν υπεράνω πάσης υποψίας Ελληνες πολίτες, ουδείς θα ζητούσε τα χαρτιά τους, ουδείς θα έκανε έλεγχο για να διαπιστώσει το ποιον τους και πιθανώς, η αντίδρασης της αστυνομίας να ήταν και πιο γρήγορη. Αυτά, όμως, τα πράγματα και αυτές οι νοοτροπίες δεν αλλάζουν από τη μία ημέρα στην άλλη. Θέλουν αγώνα, κόπο, χρόνο και κυρίως απαιτούν παιδεία και πολιτισμό. Απαιτούν ελεύθερη μάθηση και όχι καταναγκαστική παπαγαλία στα σχολεία, η οποία με τη βοήθεια της παραπαιδείας οδηγεί στις σχολές των ανέργων, στους αποφοίτους, δηλαδή, των ελληνικών πανεπιστημίων.
(Αρθρο από το GOAL NEWS)

1 σχόλιο:

noname είπε...

Me ekpliksh diabasame th nea sas epithesh sth paideia aytoy toy topoy . Prepei na kserete kyrie oti oi ekpaideytikoi aytoy toy topoy me poly dyskoles sinthikes dinoyn kathimerina ton agona toys gia mia kalyterh kai poiotikoterh paideia me isxna mesa kai tapeinotiko mistho. Kathimerina paleyoyn sto meterizi ths sxolikhs edras gia mia pramatika dorean paideia. Anti na kateigoreite thn ellhnikh paideia loipon kyrie syntaxtheite mazi mas stoys agones mas kai elate mazi mas na diekdikhsoyme stoys dromoys oti aksizoyn ta nea paidia mas.