Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007

ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ

Το θέμα άνοιξε με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» και είναι εξόχως σοβαρό. Στην λεωφόρο Κηφισίας, στον κόμβο του Ολυμπιακού Σταδίου, κοντά στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, βρίσκεται τα Ορφανοτροφείο Χατζηκώστα, το οποίο αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 60 άπορα και με σοβαρά οικογενειακά προβλήματα παιδιά.
Τον χώρο αυτόν, που αποτελεί μία από τις τελευταίες οάσεις πράσινου στην πολύβουη περιοχή του Αμαρουσίου και του Χαλανδρίου, προσπαθεί η ίδια η διοίκηση του Ιδρύματος να τον μετατρέψει σε τσιμέντο. Τον χώρο αυτό που αποτελεί έναν από τους τελευταίους ανοιχτούς χώρους και έναν από τους τελευταίους πνεύμονες πράσινου στην Αθήνα, προσπαθούν οι ίδιοι οι διαχειριστές του να το δώσουν σε ιδιώτη για μακροχρόνια μίσθωση (35 έως 55 χρόνια) και για να χτίσει εκεί τα 20.000 τετραγωνικά μέτρα!
Τι πάει να κάνει η διοίκηση του ιστορικού αυτού Ιδρύματος με τον διαγωνισμό που έχει ήδη προκηρύξει; Να μετατρέψει μια έκταση πράσινου σε τσιμέντο και να επιβαρύνει και άλλο την ήδη επιβαρημένη κυκλοφοριακά και από πλευράς μόλυνσης περιοχή.
Ευτυχώς που οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος, η δημοτική αρχή Χαλανδρίου, αλλά κάτοικοι του Χαλανδρίου και του Αμαρουσίου αντιδρούν και έχουν καταθέσει προσφυγές στο εφετείο Αθηνών για να ακυρώσουν το διαγωνισμό που έχει προκηρύξει η διοίκηση. Η υγιής αυτή αντίδραση θα πρέπει να γίνεται σε κάθε προσπάθεια «καταπάτησης» ενός ανοιχτού χώρου από τους ελάχιστους που έχουν απομείνει στην Αθήνα. Αν όσοι αντιδρούν στην περίπτωση του Ορφανοτροφείου Χατζηκώστα κερδίσουν, θα πρόκειται για μια νίκη όλων των ανοιχτών χώρων, αφού αυτή η αντίδραση θα μπορεί να βρει μιμητές και σε άλλες περιπτώσεις.
(άρθρο στο GOAL NEWS)

Δεν υπάρχουν σχόλια: